TS 9990 - HÝLVAN BUZAÐI BAÞLANGIÇ YEMÝ

              ( H.P. %18 - M.E. 2800 kcal/kg )

  Buzaðý doðumundan 24 saat kadar sonra anasýndan ayrýlmalý ve anadan saðýlan aðýz sütü en az 3-4 gün daha yavruya kova ya da emzikle verilmelidir. Toplam 7 gün aðýz sütü ile beslenen buzaðý 1 haftalýk olduðunda toz halindeki kuru yemleri yemeye baþlamalýdýr.

  Buzaðýya 1. hafta sonundan itibaren 3. hafta sonuna kadar, sadece tam yaðlý ana sütü ya da buzaðý mamasý verilmelidir. Hilvan Buzaðý Baþlangýç Yemi ve Kaba yem (kuru ot), 4.haftadan itibaren yedirilmeye baþlanmalýdýr. Buzaðý baþlangýç yemine hayvan baþýna 70-80 gr. yedirilerek alýþtýrýlmalý ve sonra da bu miktar azar azar  artýrýlmalýdýr. Kaba yem olarak en uygunu yapraklý, iyi kurutulmuþ, yumuþak kuru yoncadýr. Ayrýca buzaðýnýn önünde bol su bulundurulmalý ve yiyebileceði kadar yem önüne konulmalýdýr. Bu þekilde yemlemeye devam edilir ve buzaðýlarýn sütten kesimi 7-8 haftalýk olduðu dönemdir bu dönemde buzaðý en az 500-700 gr. buzaðý baþlangýç yemi tüketmeye baþlamýþ olmalýdýr.

  Buzaðýlar; sütten kesildikten sonra ise 12. haftanýn bitiminden 6.ayýn sonlarýna kadar Hilvan Buzaðý Büyütme Yemi ile beslenmeye baþlamalýdýr. Buzaðý büyütme yemi kaba yem ile birlikte 7 aylýk olucaya kadar verilmelidir.